Universitatea de Vest Timişoara este prima din ţară care a deschis centre de antreprenoriat şi performanţă în licee

univ_vest_timisoara.jpgUniversitatea de Vest Timişoara (UVT) este prima din ţară care a deschis câte un centru antreprenorial şi de performanţă în patru licee din vestul ţării, unul fiind la Colegiul Naţional “C.D. Loga”. Pregătirea viitorilor studenţi într-o astfel de sală a presupus investiţii de câte 10.000 de euro pentru fiecare în parte, fiind suportată de partenerii UVT.

Potrivit rectorului UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, în această clasă specială, formată din elevii recomandaţi de conducerea liceului, vor preda gratuit atât cadrele didactice ale şcolii, cât şi cadre didactice de la prestigioasa instituţie academică timişoreană, care îi va pregăti în domenii precum limba şi literatura română, informatică, matematică şi în orice alte specialităţi pe care şi le doresc liceeni.
Clasa, dotată la cele mai înalte standarde internaţionale, va fi, astfel, o punte de legătură între liceu şi UVT.

“Universitatea de Vest din Timişoara doreşte să dea un semnal instituţiilor de învăţământ, atât din mediul universitar şi preuniversitar, cât şi tuturor celor care doresc să materializeze acest pariu cu educaţia, în care dorim să investim cât mai mult în educaţia copiilor noştri”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Universitarul a adăugat că ceea ce primează în această investiţie nu este amenajarea sălii de studiu, ci faptul că mediile academic, preuniversitar, agenţii economici, absolvenţii, dacă îşi coagulează eforturile, pot face lucruri bune. “Nu trebuie să stăm şi să aşteptăm permanent să vină cineva să ne dea bani, să primim alocaţii de la minister, să ne cadă banii din cer. Putem face şi noi ceva, dacă ne coagulăm forţele”, a spus Marilen Pirtea.

Proiectul “Antreprenoriat şi Performanţă”, iniţiat de Universitatea de Vest funcţionează, din acest an şcolar, şi în alte trei reşedinţe de judeţ, respectiv la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva, la Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin şi la Colegiul National “Traian Lalescu” din Reşiţa. AGERPRES