Portal educational, la Liceul “Grigore Moisil” din Capitala

portal_moisil.jpgUn numar de 770 de elevi, 54 de profesori si personal auxiliar de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” folosesc, incepand din acest an, portalul educational propriu al liceului, primul de acest gen din Romania, a declarat directorul adjunct al liceului, Dana Corina Bobocea.

Portal.moisil.ro face parte din Programul “Learning gateway”, initiat de Microsoft Romania in colaborare cu Liceul Teoretic “Grigore Moisil” si Siveco Romania.

Programul ofera o solutie moderna, bazata pe tehnologie de ultima ora, pentru administrarea resurselor informatice si mai ales pentru eficientizarea procesului de invatamant. Profesorii, personalul administrativ si elevii au acces la informatii, posta electronica, calendar de evenimente, forum de discutii accesand orice calculator conectat la internet care se gaseste in institutie.

Mai mult, fiecare utilizator are dedicata o pagina personalizata din portal unde isi poate incarca propriile documente, le poate edita, stoca sau imparti cu ceilalti utilizatori, a precizat directorul adjunct si managementul de proiect, Dana Bobocea. Astfel, profesorii isi pot publica pe portal planurile de lectii, pot nota elevii online si pot aloca temele pentru elevi. De asemenea, profesorii pot comunica cu alti profesori sau cu parintii prin intermediul portalului.

La randul lor, elevii pot colabora cu alti elevi sau chiar cu profesorii, pot efectua teste online, pot avea pagina personalizata in portal si isi pot pastra anumite date. Totodata, parintii pot fi implicati mai mult in activitatea scolara a copiilor lor, urmarind dezvoltarea acestora pe parcursul celor patru ani de liceu. Parintii pot fi atentionati in ceea ce priveste noutatile si stirile de ultima ora si pot vedea online notele copiilor si activitatile de genul sedintelor cu parintii organizate de conducerea scolii.

“Acest proiect este un bun mijloc de comunicare, in care putem implica toti actorii educationali, rezultand cresterea standardelor educationale”, a explicat Dana Bobocea. Potrivit acesteia, elevii au primit foarte bine proiectul avand in vedere ca folosesc foarte mult calculatorul pe parcursul unei zile, dar multi dintre acestia nu sunt de acord ca parintii sa-i poata “controla mai usor”. “Contactul nostru cu familia este foarte important. Parintii stiu chiar inaintea elevilor ce note au luat acestia si cat au lipsit” – a aratat managerul de proiect.

La randul sau, reprezentantul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Nusa Dumitriu, a spus ca proiectul – inceput in anul scolar 2007-2008, sub forma de pilot si generalizat in anul 2009, la Liceul “Grigore Moisil” – are in vedere implementarea unui portal asemanator si la liceele omonime din Iasi si Timisoara. Directorul Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Capitala, Ioana Neacsu, a spus ca, impreuna cu reprezentantii altor unitati scolare din sectorul 6, a depus in toamna anului 2008 un proiect pe fonduri structurale care prevede implementarea de portaluri de acest gen in 70 de unitati scolare din acest sector.