Fonduri pentru reparatii, intarziate la 38 de scoli din Braila

scoala-in-reparatii.jpgFondurile destinate lucrarilor de reparatii in unitatile de invatamant din judetul Braila sunt intarziate in 38 de scoli, iar sansele de alocare a respectivilor bani sunt mici.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Iulian Danielescu, 27 de unitati de invatamant, din totalul celor care inregistreaza restante la plata lucrarilor, trebuie sa primeasca banii de la ISJ, iar 11 de la consiliile locale comunale.

“Restantele pentru lucrarile finantate prin ISJ sunt in valoare de 3.046.400 lei, iar pentru lucrarile finantate prin consiliile locale de 3.296.520 lei. Daca nu se aloca fonduri in continuare pentru finalizarea obiectivelor incepute, paguba va fi imensa, lucrarile respective neputand sa fie conservate”, a declarat Iulian Danielescu.

Cea mai mare restanta o inregistreaza campusul scolar de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius”, care are de recuperat de 531.380 lei, pentru lucrarile de reabilitare la corpurile de cladire veche, instalarea unei centrale termice, reabilitarea salii de conferinte si salii de sport.