Inscrierile la Festivalul pentru elevi “Gheorghe Constantin” continua pana in aprilie

teatru_scolar.jpgInscrierile la Festivalul de teatru “Gheorghe Constantin” adresat elevilor din invatamantul preuniversitar se pot face pana in data de 15 aprilie, informeaza site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Potrivit regulamentului, organizatorii isi vor rezerva dreptul unei preselectii in cazul unui numar foarte mare de participanti. Festivalul este organizat sub egida Primariei Sectorului 1 de catre ISMB si Casa Corpului Didactic din Capitala, Palatul National al Copiilor si Fundatia Culturala “George Constantin”.

Durata festivalului este de opt luni, iar etapa nationala se desfasoara pe parcursul a 3 zile in perioada 5-7 iunie. Juriul festivalului, finantat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, este format din actori, cantareti, regizori, scriitori. In festival, la etapa finala, poate participa o unitate scolara din fiecare judet, iar pentru municipiul Bucuresti cate doua din fiecare sector. Premiile se vor acorda pe categorii de varsta (6-14 ani si 15-19 ani). Organizatorii vor decerna premii pentru cel mai bun spectacol, regie, originalitate rol principal si secundar, costume si decoruri, Marele premiu “George Constantin”, premiul pentru monolog.