CJ Cluj asigura sprijin pentru elevii din scolile speciale

tise_alin.jpgElevii din scolile speciale, aflate in administrarea Consiliului Judetean Cluj, vor beneficia de o subventie de 50% la abonamentul pentru mijloacele de transport in comun, potrivit unui Proiect de Hotarare a CJ.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise considera ca este necesar ca si copiii din aceste scoli sa beneficieze de un drept pe care ceilalti elevi il au.

“Nu este cazul sa fie cuprinsi toti elevii din scolile speciale, deoarece unii dintre acestia beneficiaza de prevederile altor legi specifice, care le asigura gratuitatea. Dar exista cazuri de elevi care nu se incadreaza in gradele de handicap specificate in normative si nu beneficiaza de prevederile Legii 84/1995, iar acest fapt trebuie corectat”, sustine Alin Tise.

Pe de alta parte, vicepresedintele CJ, Radu Bica s-a intalnit cu directorii unitatilor de invatamant special, in cadrul reuniunii fiind discutate aspecte privind asigurarea de catre CJ a sumelor necesare sustinerii activitatii acestor unitati de invatamant. Totodata, a fost elaborata o schita de buget ce urmeaza sa fie discutata in plenul Consiliului Judetean.

“S-a luat in discutie inclusiv marirea alocatiei pentru hrana acestor copii, pana la suma de 11 lei pe zi, ceea ce va insemna, practic, dublarea alocatiei existente in momentul de fata”, a explicat vicepresedintele Bica. Legea 84/ 1995 prevede ca elevii si studentii beneficiaza de un tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Elevii scolilor speciale, aflate sub autoritatea CJ, nu beneficiaza de acest drept, primaria asigurand subventiile doar pentru scolile din subordine.