Numeroase scoli vasluiene au ramas nefinalizate din cauza lipsei de fonduri

scoala_constructie.jpgAproximativ 100 de unitati scolare vasluiene au ramas nefinalizate, dupa ce lucrarile de consolidare si reparatii au fost oprite, din lipsa fondurilor.

In paralel, zeci de proiecte in valoare de milioane de euro, privind construirea unor campusuri scolare au fost stagnate, pentru ca nu au fost bani pentru finantare. In prezent, judetul Vaslui are de primit de la Guvern, dar si de la Ministerul Educatiei, peste 100 milioane lei, pentru lucrarile de constructii efectuate.

“Sunt aproape 100 de scoli unde au fost incepute lucrari de consolidare, dar, pentru ca nu au mai fost bani, constructorii nu au mai continuat lucrarile. Multi dintre ei nu si-au primit banii nici pentru lucrarile efectuate. Sunt de asemenea, patru campusuri scolare unde lucrarile au demarat inca de anul trecut, dar totul a stagnat, pentru ca nu au mai primit finantare. Din aceasta cauza, termenul de finalizare se poate prelungi chiar cativa ani”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Florin Ciurariu.

Au fost demarate lucrari pentru campusuri scolare la Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu” din Vaslui, Liceul “Cuza Voda” din Husi, Grupul Scolar Industrial Negresti si Scoala de Arte si Meserii Vetrisoaia. Valoarea investitiei pentru campusurile scolare se ridica la peste 30 milioane de euro. Acestea cuprind sali de clasa, locuri de cazare pentru elevi si cadre didactice, sali si terenuri de sport.