Tinerii pot studia la universitati din strainatate cu ajutorul Organizatiei Internationale Hakes

hakes_logo.jpgIncepand din luna februarie 2009, Organizatia Hakes vine mai aproape de tinerii din Moldova care doresc sa studieze peste granita, printr-un program simplu prin care acestia pot aplica online pentru a se inscrie la scoala in strainatate.

Pentru tinerii care doresc sa-si continue studiile in campusuri universitare din afara tarii, Organizatia Hakes ofera nu doar informatii ci si consultanta cu privire la programele de studiu ale universitatilor din strainatate, suport la nivel local, dar si posibilitatea sa aplice online, in acelasi loc, site-ul www.hakes.ro, pentru mai multe universitatii/colegii sau programe de studiu.

Dupa ce tinerii interesati se inscriu online in program, organizatia se ocupa de intreg procesul de admitere la facultate. Mai mult chiar interviurile si testele de limba se dau la sediul organizatiei, scutind astfel elevii de o cheltuiala in plus pentru deplasare. Intreg procesul parcurs pana la admiterea in facultate este gratuit pentru tinerii interesati, abia dupa ce toate formalitatile sunt incheiate, acestia achitand o taxa de 20 de Euro.

Misiunea Hakes nu se incheie insa aici, organizatia ii ajuta pe tineri si dupa ce acestia ajung in strainatate, sprijinindu-i in cautarea locurilor de cazare sau a unor job-uri.

Anul trecut 12 elevi banateni au plecat la studiu in strainatate prin intermediul organizatiei Hakes. Georgiana si Vali Aru, doi dintre beneficiarii programului au impartasit putin din experienta lor: „Ma intreb cu ce ar fi cel mai potrivit sa incepem.. Dificil. Cred ca majoritatea dintre cei care vor sa opteze pt o facultate in alta tara au o intrebare de baza: Si bani? Noi suntem la Anglia Ruskin in Cambridge si avem la dispozitie o gramada de oportunitati. Odata, cum zicea si echipa Hakes: e imprumutul pentru taxa, care finalmente noi l-am luat ca o garantie ca vom castiga peste 16000 de lire pe an dupa ce terminam faculta( 9000 pt Romania). Primaria din Cambridge le da studentilor europeni care lucreaza cel putin 10 ore pe sapt 2840 de lire pe an. In cazul in care bani astia nu va ajung, exista un imprumut fara dobanda de 3140 de lire.Informatiile necesare vi le dau cei de la faculta. Tot ce putem spune e ca merita sa incercati, din punct de vedere al unor oameni simpli care finalmente au invatat si la facultatile de acasa,merita!! Sunt diferente enorme, cea mai importanta e ca profesori isi dau interesul pt studenti, sistemul e facut in asa fel incat sa mergi cu placere la scoala, si deloc intimidat de profesori( si asta pe cuvant!”.

Mai multe marturii ale tinerilor plecati la studiu in strainatate puteti gasii pe blogul Hakes: http://hakesunofficial.blogspot.com/ si de pe site-ul organizatiei Hakes – www.hakes.ro.

In anul 2009, organizatia Hakes are peste 20 de parteneriate cu universitati din Danemarca, Marea Britanie, Scotia, Olanda, Franta, Italia, Spania, Grecia si SUA, oferind tinerilor interesati o gama larga de specializari si programe de studiu, in toate domeniile. Data limita pentru inscrieri este 1 martie 2009. Mai multe detalii puteti afla accesand site-ul www.hakes.ro.