Ecaterina Andronescu a anuntat ca Ministerul Educatiei se va imprumuta la BEI

andronescu-agerpres.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a informat pe parlamentarii reuniti in plen, ca ministerul pe care il conduce a demarat deja discutii cu Banca Europeana pentru Investitii si Banca Mondiala, pentru a obtine credite destinate reabilitarii scolilor.
“Reabilitarea scolilor, in ordinea urgentelor, va reprezenta un obiectiv major pentru investitii. Deja am demarat discutii cu Banca Mondiala, cu Banca Europeana pentru Investitii, pentru a atrage resurse financiare suplimentare care sa acopere nevoile atat de mari ale scolii”, a spus Andronescu.

Ea a precizat ca, in prezent, obiectivele principale ale sale sunt reabiliatrea celor 9.000 de scoli fara aviz sanitar, precum si constructia de noi gradinite, pana la inceperea noului an scolar. “De asemenea, in constructie se afla 160 de campusuri, pe care trebuie sa le terminam. Studentii asteapta camine si spatii de invatamant de la noi”, a mentionat ministrul Educatiei.

Ea s-a adresat direct si principalului lider al opozitiei, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, caruia i-a cerut sprijinul. “Avand in vedere numarul atat de mare de amendamente, as indrazni, domnule prim-ministru, sa ma adresez dumneavoastra in calitate de lider al grupului parlamentarilor liberali, sa acceptati ca acestea sunt urgentele si, indiferent cine s-ar afla la pupitrul ministerului pe acest scaun deloc confortabil, nu ar putea stabili alte urgente”, i-a spus Andronescu fostului premier.