Universitarii din statele UE pot fi angajati si in Romania

amfiteatru-studenti.jpgCadrele universitare din celelalte state membre ale Uniunii Europene vor putea fi angajate cu contract de munca pe perioada nedeterminata si in Romania, a decis, pe 25 februarie, plenul Senatului, cu 69 de voturi pentru si doua impotriva.

Parlamentul a adoptat, astfel, o Ordonanta de Urgenata a Guvernului Tariceanu, pentru modificarea Legii statutului personalului didactic, proiectul votat de Senat trecand anterior de Camera Deputatilor.

Actul normativ stipuleaza ca posturile din invatamantul universitar superior romanesc pot fi ocupate de cetateni romani, de cetateni ai altor state din UE, precum si din Spatiul Economic European.

Ordonanta da dreptul si cetatenilor din celelalte state sa lucreze in invatamantul universitar romanesc, dar numai cu contract de munca pe perioada determinata. Necesitatea adoptarii acestui act normativ este impusa de urgenta indeplinirii aquis-ului comunitar de catre Romania, mentioneaza Executivul. Legea urmeaza sa fie supusa promulgarii de catre presedintele Romaniei si publicata apoi in Monitorul Oficial.