Oana Badea: “Bugetul permite marirea salariala pentru profesori”

badea_oana.jpgSecretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii Oana Badea a reiterat, pe 27 februarie, la Alba Iulia, ca bugetul actual permite marirea salariala de 33 % pentru invatamantul preuniversitar.

Oana Badea a mai spus ca o prioritate a ministerului Educatiei o reprezinta continuarea investitiilor, in conditiile in care exista peste 9.000 de unitati de invatamant care nu detin autorizatie sanitara de functionare. Secretarul de stat a subliniat ca investitiile incepute trebuie terminate.

“Suntem o guvernare inteligenta. Nu este important cine a inceput un lucru, ci este important cine taie panglica. Ar trebui sa fim destepti sa taiem cat mai multe panglici, pentru ca asta este bine in primul rand pentru elevi si apoi ne va fi bine si noua. Investitiile vor continua si, in invatamant, se vor taia multe panglici in perioada care urmeaza”, a declarat Oana Badea.

Aceasta a mai spus ca unul din cele mai importante criterii, atunci cand este vorba de o investitie, este numarul de elevi din unitatea de invatamant, beneficiari directi ai investitiei respective. Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul si Invatamantul in Limbile Minoritatilor Nationale a precizat ca fiecare primarie poate accesa fonduri prin Programul Operational Regional (POR), avizarea proiectelor fiind facuta la ministerul Educatiei, la cabinetul sau.

Oana Badea a afirmat ca la cea mai recenta sedinta, comisia a avizat aproape 50 de dosare, apreciind ca ritmul este in crestere. Aceasta a conchis ca si autoritatile locale trebuie sa fie interesate in ultilizarea POR-ului pentru a aduce bani pentru scoli.