Ecaterina Andronescu: “Sper ca toata lumea sa fie multumita de reducerea orelor in licee”

andronescu-agerpres.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, si-a exprimat speranta ca “toata lumea sa fie multumita” de reducerea la 30 a orelor in invatamantul preuniversitar.

“Intr-adevar, in aceasta etapa in care se desfasoara in teritoriu miscarea de personal, am redus numarul de ore de la 33-34, la unele licee, sau 37-38 la altele, la 30 de ore pe saptamana”, a declarat ministrul Educatiei, in Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor.

Potrivit ministrului Educatiei, decizia a avut la baza ideea ca, in invatamantul superior, studentii au alocate 28 de ore pe saptamana, iar pentru elevii de 14-18 ani “programul supraincarcat era cu atat mai dificil”.

Elevii de liceu vor avea, incepand cu anul scolar 2009-2010, un numar maxim de 30 de ore pe saptamana, potrivit noilor planuri-cadru care vor fi postate pe sit-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI). Potrivit secretarului de stat in MECI, Doina Pana, cele mai multe ore care se vor elimina din programele de liceu sunt la discplina Educatie fizica, in functie de profilul unitatii de invatamant.