Proiect “after school” si masa calda in loc de “Corn si lapte”

cantina.jpgProgramul “Cornul si laptele” ar putea fi inlocuit cu un proiect “after school”, iar elevii sa primeasca o masa calda la pranz si sa fie ajutati de profesori la lectii, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), Ecaterina Andronescu.

“Intentionam sa-i tinem mai mult pe elevi la scoala, in programul after school. Acum, facem o evaluare si incercam sa vedem, in scolile care au spatiu, cum putem sa transformam ‘cornul si laptele’ in after school. Sa fie contributia guvernului, in asa fel incat copiii sa primeasca o masa calda la pranz si sa beneficieze de supraveghere, atat in partea de efectuare a lectiilor, cat si in partea de activitate extracuriculara”, a spus Andronescu.

Potrivit ministrului Educatiei, o parte din banii necesari acestui proiect ar urma sa provina din bugetul de stat pentru masa calda, iar alta parte sa fie asigurata de parinti. Copiii vor beneficia, in acest fel, de aportul educativ al unor dascali care sa poata fi platiti “in mod corespunzator”.