Ecaterina Andronescu: “Nu eu am luat decizia eliminarii orelor de Istorie”

ecaterina_andronescu_nou.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a sustinut miercuri ca masura eliminarii orelor de Istorie (din programa elevilor de clasa a XII- din liceele tehnologice – n.r.) nu ii apartine, decizia fiind luata in baza argumentelor Centrului National de Curriculum si Centrului pentru invatamantul profesional si tehnic.

“Masura nu am luat-o eu. (…) In minister exista Centrul National de Curriculum si Centrul pentru invatamantul profesional si tehnic. Au avut niste argumente. O sa vad care au fost argumentele lor si argumentele celor care spun ca nu este bine asa si sa decidem in favoarea celor care au mai multe argumente”, a declarat Andronescu, prezenta la dezbaterile Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor pentru a sustine o serie de proiecte legislative.

Ministrul a anuntat ca “va merge ferm” pe reducerea numarului de ore din planul de invatamant, intrucat elevii sunt supraincarcati. Andronescu a pledat, la interpelarile deputatilor democrat-liberali, pentru necesitatea reducerii orelor pentru liceeni. Ea a admis insa ca demersul MECI “genereaza nemultumirea profesorilor care pierd ore”. In alta ordine de idei, Ecaterina Andronescu a mentionat ca aplicarea programului “Cornul si laptele” a avut efecte benefice, pentru ca a condus la cresterea frecventei scolare si la diminuarea abandonului scolar.