Biblioteca s-a dovedit un adevarat “taram al artelor” la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani

colegiul_sadoveanu_pascani.jpgLa finele lunii februarie a avut loc la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani cercul bibliotecarilor scolari, actiune ce face parte din calendarul manifestarilor la nivel judetean.

Au participat bibliotecari din liceele cu traditie ale municipiului Iasi, Targu Frunos, Harlau, Podu Iloaiei, Pascani si suburbii. Tema cercului, “Cultivarea multiculturalitatii si plurilingvismului prin activitati in biblioteca scolara”, a fost generoasa si a oferit posibilitatea cercului de lectura “Ex libris” al Colegiului sa se exprime pe plan artistic si emotional.

Casa Municipala de Cultura, prin directoarea Marioara Preutu, Biblioteca Municipala, prin directoarea Mihaela Cojocaru, catedrele de limba romana, istorie, limbi straine si Liceul Teoretic “Miron Costin” au fost partenerii acestei actiuni coordonate de prof. dr. Monica Costea si bibiotecarul prof. Maria Iacob, totul fiind supervizat de inspectorul scolar Petru Apachitei.

Filmul de scurt metraj “Biblioteca – taramul artelor”, lectura, dramatizarea unui fragment shakesperian, recitarea poeziilor din lirica universala au fost in deplin acord cu partile muzicale interpretate de grupul folk al colegiului si au incantat distinsul auditoriu. “Pentru a conferi, daca nu o dimensiune europeana, macar o atare deschidere, ne-am propus ca tema generala a cercului de lectura sa fie aceea a multiculturalitatii si plurilingvismului, domenii atat de importante in contextul lumii globalizate in care traim”, preciza Monica Costea in “Pledoarie pentru ideea unui cerc de lectura”.