Ministerul Educatiei anunta ca pana in acest moment au fost evaluate 15 universitati

andronescu_roz.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, la intalnirea cu organizatiile studentesti, ca in procesul de crestere a calitatii procesului didactic, evaluarea institutiilor de invatamant superior este imperios necesara.

Potrivit unui comunicat de presa al MECI, pana in prezent, au fost evaluate institutional doar 15 universitati. In cadrul intalnirii a fost amintit si faptul ca pentru cresterea calitatii invatamantului superior s-au elaborat o serie de proiecte strategice, din fonduri structurale, cu o valoare de pana la 5 milioane de euro.

“Proiectele, finantate din FSE-POSDRU au fost lansate saptamana trecuta si sunt axate pe calitate si leadership in invatamantul superior romanesc, studii doctorale (organizarea scolilor doctorale), doctoratul in scoli de excelenta (evaluarea calitatii cercetarii in universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica), registrul matricol unic, respectiv pe imbunatatirea managementului universitar”, se arata in comunicat.

De asemenea, ministrul Educatiei s-a referit la Agentia de Credite pentru Studenti, care este rezultatul colaborarii cu Banca Mondiala. Ea a precizat ca majorarea din acest an a burselor cu 15% este un obiectiv realizabil. Referindu-se la programul “Bursa Speciala Guvernul Romaniei”, ministrul Educatiei le-a explicat studentilor ca acest program este gestionat de o alta institutie si nu de una subordonata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, promitandu-le ca in perioada urmatoare vor fi identificate solutii pentru reintrarea in normalitate.