Elevii Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” Buzau au sarbatorit Ziua Mondiala a Apei

lic iolanda balas.jpgLiceul cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter” din Buzau a sarbatorit Ziua Mondiala a Apei prin activitatea “APA – ESENTA VIETII”.

Organizarea acestui eveniment in preajma zilei de 22 martie – Ziua Mondiala a Apei – apare ca urmare a nevoii de schimbare a mentalitatii individului privind protejarea mediului inconjurator, fapt ce se poate realiza numai prin constientizarea acestuia de efectele actiunilor proprii asupra mediului

Pentru a realizarea acestui scop, initiatoarea activitatii, profesoara Mariana Mitan, si-a propus sa-i implice pe elevii liceului in activitati si actiuni menite sa le trezeasca interesul si sa le dezvolte comportamente adecvate pastrarii unui mediu curat si sanatos.

Actiunea a fost sprijinita indeaproape de directoarea Lacramioara Ilie, consilierul educativ Stefana Ispas si profesorii Adriana Bunea, Anisoara Stroe si Ion Manoiu. Deschiderea a fost sustinuta de directoarea Lacramioara Ilie, care a subliniat ca actiunea are o importanta deosebita, prin faptul ca sarbatorind Ziua Apei, pledam pentru un mediu natural de viata si sanatate, apa reprezentand una dintre marile bogatii ale planetei noastre, fara de care viata ar fi imposibila. Evenimentul s-a concretizat in participarea elevilor la sesiunea de referate si la concursul de prezentari power-point.

Referatele prezentate de elevii liceului buzoian au avut urmatoarele teme:

– “Apa-element vital al mediului si al vietii” – elev Mihalache Roxana, cls. a X-a;

– “Apa pentru viata” – Isac Andreea, cls. a X-a;

– “Apa o binefacere” – Luca Georgiana, cls. a X-a;

– “Nostalgia apei de izvor” – Baciu Alina, cls. a X-a;

– “Un bazin hidrografic cu rauri limpezi si frumoase – Bazinul Buzau” – Balan Georgiana, cls. a X-a.

A urmat “Concursul de prezentari power point”, jurizat de comisia alcatuita din directoarea Lacramioara Ilie si profesorii Livia Marin, Mirela Ciucu si Stefana Ispas. Startul a fost dat de eleva Toma Honoria, din clasa a X-a, care a adus in fata juriului un desen intitulat sugestiv “Viata secreta a apei”.

Au urmat prezentarile celorlati elevi astfel:

– “WATER” – Ghinea Cristina, cls. a X-a; “L’eau pour les hommos L’eau pour la vie” – Badiu Andrei si Silvastru Florin, cls. a X-a; “APA-SIMBOLUL VIETII” – Dinescu Cristian si Toma Florin, cls. a IX-a; “PROPRIETATILE CHIMICE ALE APEI” – Simion Loredan si Tunsoiu Nicolae, cls. a XI-a; “POLUAREA SI PROTECTIA APELOR” – Stoica Alexandru, cls. a IX-a; “APA – ESENTA VIETII” Spataru Ionut si Platica Razvan, cls. a X-a; “APA SI SANATATEA OMULUI” – Anca Manuel si Oprina Andre,- cls. a X-a; “APA IN NATURA” – Caluta Alin si Cristea Sorin, cls. a XI -a; “ELIXIRUL VIETII – APA” – Fica Georgian si Muha Anca, cls. a XI-a; “CIRCUITUL APEI IN NATURA” – Balan Florin si Enache Alin, cls. a XI-a; “ROLUL APEI IN VIATA OMULUI” – Nicolescu Tiberiu si Porumb Denisa, cls. a XI-a; “APA – ESENTA VIETII” – Popescu Emilia, cls. a XI-a; “PROPRIETATILE APEI” – Tunsoiu Nicolae, cls. a XI-a.

In incheierea manifestarii, castigatorii concursului au primit diplome si premii inmanate de directoarea liceului. Acestia au fost:

– PREMIUL I: Tunsoiu Nicolae, cls. a XI-a, cu prezentarea “PROPRIETATILE APEI”, profesor indrumator Adriana Bune;

– PREMIUL II: Stoica Alexandru, cls. a IX-a, cu prezentarea “POLUAREA SI PROTECTIA APELOR”, profesor indrumator Mariana Mitan;

– PREMIUL III: Spataru Ionut si Platica Razvan, cls. a X-a, cu prezentarea “APA – ESENTA VIETII”, profesor indrumator Mariana Mitan;

– MENTIUNE: Nicolescu Tiberiu si Porumb Denisa, cls. a XI-a, cu prezentarea “ROLUL APEI IN VIATA OMULUI”.

La final toti elevii au primit diplome de participare. Premierea castigatorilor a fost posibila datorita implicarii Directiei Apelor Buzau-Ialomita, care a sponsorizat actiunea cu afise, mape, pliante si caiete inscriptionate.