Peste 13.000 de candidati la proba de sport a bacalaureatului

sport-bac.jpgUn numar de 13.123 de candidati la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat sustin miercuri ultima proba, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (F) – scrisa sau practica, potrivit datelor Ministerului, Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI).

Cei mai multi candidati, 6.302, sustin proba F la sport.
Un numar de 13.123 de candidati la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat sustin miercuri ultima proba, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (F) – scrisa sau practica, potrivit datelor Ministerului, Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI).

Cei mai multi candidati, 6.302, sustin proba F la sport.

Absolventii de liceu care sustin aceasta sesiune au fost repartizati in 129 centre de examen iar lucrarile la probele scrise vor fi evaluate in 58 de centre regionale. Pe 28 august vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16,00) si vor fi depuse contestatii (16,00-20,00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 30 august – 2 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa se aiba loc luni, 3 septembrie.

Aceasta ar putea fi ultima sesiune a bacalaureatului care se sustine in acest mod. Incepand cu anul viitor, este posibil ca structura examenului de bacalaureat sa se modifice in cazul in care Codul Educatiei va fi asumat de Guvern sau adoptat de Parlament. Examenul de bacalaureat ar putea fi simplificat prin eliminarea probelor orale, urmand sa cuprinda doar trei probe scrise: la Limba romana – obligatorie pentru toti candidatii, la Matematica – obligatorie pentru cei care au absolvit licee cu profil stiintific, real sau tehnologic si o parte din cele vocationale, cum ar fi liceele militare, sau la Istorie, care va fi o disciplina obligatorie pentru cei din zona socio-umanista si cei de la liceele vocationale de muzica, arta plastica etc., in functie de profilul liceului.

Totodata, la alegere si tot in functie de profil, se va da a treia proba – la Chimie, Fizica, Informatica sau Biologie pentru clasele de real, respectiv Economie, Geografie, Logica, Filosofie sau Psihologie pentru sectiile umane. O ultima proba, cea de-a patra, va fi pentru elevii reprezentand minoritatile nationale, respectiv Limba materna.

Pe parcursul clasei a XII-a vor fi facute evaluari cu privire la competentele dobandite la comunicare in Limba romana sau in Limba materna, precum si la competentele digitale obtinute in utilizarea calculatorului, notiuni elementare pe care elevii le-au deprins in decursul anilor de liceu. Vor fi evaluate, de asemenea, competentele lingvistice ale elevilor, acumularile pe care acestia le-au realizat in insusirea unei limbi straine, evaluare care se va incheia cu obtinerea unui certificat.