Universitatea de Stiinte Agricole nu e de acord cu evaluarea C.U.C.

usamv_cluj_.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca isi exprima dezacordul fata de evaluarea realizata de Coalitia pentru Universitati Curate (C.U.C.), careia ii solicita sa revina asupra datelor eronate date publicitatii.

Institutia de invatamant clujeana recomanda Coalitiei pentru Universitati Curate ca, in spiritul transparentei si al corectitudinii, publicarea criteriilor de evaluare sa fie facuta inainte de declansarea Competitiei Integritatii Universitare.

“Evaluarea efectuata universitatii noastre s-a facut prin colectarea gresita a multora dintre datele oferite cu generozitate. (…) Toate declaratiile de avere sunt publice si sunt insotite si de declaratia privind conflictele de interese si nu vedem cum acest lucru ne este imputat. Carta universitatii nu este un document care trebuie reactualizat in fiecare an, iar modificarile de organigrama si functii noi au fost operate imediat dupa alegeri”, precizeaza USAMV.

Universitatea din Cluj-Napoca se declara surprinsa, de asemenea, in privinta penalizarii primite la “corectitudinea academica”, Coalitia pentru Universitati Curate “generalizand, nefondat, ca procesul academic este unul care nu respecta intocmai orele de curs”, afirmatie in privinta careia universitatea solicita explicatiile de rigoare. Si alte aprecieri sunt respinse de USAMV, care “considera insidioasa recomandarea prin care ‘cadrele universitare trebuie sa aiba o activitate didactica mai sustinuta in folosul studentilor'”. Institutia de invatamant clujeana recomanda, de asemenea, Coalitiei pentru Universitati Curate “ca, pe viitor, orice fel de evaluare institutionala sa fie prezentata conducerii universitatii inainte de a fi facuta publica, in vederea corectarii unor greseli care afecteaza imaginea si interesele universitatii”.