Conferinta regionala a studentilor romi

sala seminar.jpgUn numar de 40 de studenti din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Cehia si Romania vor participa, in perioada 24 – 26 aprilie, la Bucuresti, la Conferinta regionala a studentilor romi, a declarat, marti, Florin Manole, coordonatorul Centrului de studii rome din cadrul Universitatii Bucuresti. Potrivit acestuia, scopul conferintei, care se va desfasura in Sala Senatului Universitatii Politehnica din Bucuresti, este de a facilita schimbul de bune practici in invatamantul universitar pentru romi.

In cadrul conferintei, delegatiile din cele sase tari vor prezenta politicilor educationale pentru romi, din invatamantul universitar. “In acest fel, va fi creat un cadru de dialog pentru schimbul de bune practici, dar si de practici mai putin bune, in domeniul invatamantului universitar pentru romi”, a spus Manole.

Totodata, va fi organizat un grup de lucru pentru analizarea si evaluarea politicilor educationale, care sa se constituie ca partener de dialog social pentru institutiile implicate in invatamantul pentru romi la nivel universitar. În urma conferintei va fi elaborat un document cuprinzand propuneri si recomandari ale studentilor in domeniul invatamantului universitar pentru romi. Evenimentul este organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania si de Centrul de studii rome din cadrul Universitatii Bucuresti, cu finantarea Roma Education Fund.