FSLI intentioneaza sa boicoteze tezele unice

greva-profesori.jpgPresedintele FSLI, Gheorghe Giurumescu, a declarat, miercuri ca sindicalistii doresc sa inceapa actiunile lor de protest prin boicotarea tezelor unice, care incep saptamana viitoare.

“Peste 85 % dintre cei aproximativ 7.200 de sindicalisti ai FSLI Prahova au semnat pentru declansarea actiunilor de protest, pronuntandu-se pentru una din variantele: boicotarea tezelor unice, a bacalaureatului, un miting de proportii in Bucuresti sau greva generala”, a declarat Giurumescu.

El sustine ca forma de protest agreata de majoritatea sindicalistilor este declansarea grevei generale saptamana viitoare, chiar in ziua sustinerii primei teze unice de catre elevii claselor a VII-a si a VIII-a. La actiunea de protest respectiva s-au inscris nu numai cadrele didactice, ci si educatorii si personalul auxiliar din unitatile de invatamant din judet.

Gheorghe Giurumescu a mai precizat ca varianta care va fi adoptata va fi stabilita joi, la Bucuresti, in cadrul intalnirii celor patru confederatii sindicale din invatamant. Rezultatul urmeaza sa fie comunicat ministerului de resort, dar si presedintelui Romaniei, tot joi. El a mai afirmat ca sindicalistii din invatamant doresc sa-l anunte pe presedintele Traian Basescu si ca se retrag din Pactul National pentru Educatie, pentru ca “nu exista nici macar intentia realizarii unei reforme reale in invatamant”.