ISMB a publicat brosura de admitere in clasa a IX-a

ismb.jpgInspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a realizat si publicat brosura “Admiterea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat, anul scolar 2009-2010”, a declarat inspectorul pe probleme de imagine al ISMB, Marian Banu.
Brosura cuprinde date si informatii utile atat pentru elevi, cat si pentru parinti, referitoare la procedurile de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2009 – 2010 si calendarul admiterii aprobate prin O.M.E.C.T. nr. 5166 din 29.08.2008, procedura de inscriere, reteaua unitatilor scolare (licee si grupuri scolare din Municipiul Bucuresti).

Potrivit inspectorului, brosura mai cuprinde planul de scolarizare aprobat pentru anul scolar 2009 – 2010, in conformitate cu HG nr. 77/ 2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 935/2009, filierele, profilurile si specializarile propuse de aceste unitati scolare, media ultimului candidat declarat admis, in anul scolar 2008 – 2009, in unitatile pentru care si-au exprimat optiunea, calendarul inscrierii la licee, unitatile scolare care organizeaza clase cu predarea unei limbi moderne in regim bilingv sau clase in invatamantul vocational.

Marian Banu a precizat ca in cadrul Targului “Oferta Educationala”, ce se va organiza la Palatul National al Copiilor, in perioada 7-10 mai 2009, parintii elevilor claselor a VIII-a sunt invitati sa participe, la sesiunile de informare privind admiterea elevilor la liceu, organizate cu membrii Comisiei Municipale de Admitere. Totodata, conducerile unitatilor de invatamant vor organiza, in perioada urmatoare, activitati de instruire cu parintii si elevii, pentru prezentarea si clarificarea tuturor aspectelor legate de activitatea de admitere pentru anul scolar 2009 – 2010, avand in vedere importanta optiunilor scolare si profesionale pentru cei aproape 13.200 de elevi, absolventi ai claselor a VIII-a din Municipiul Bucuresti.

“Brosura Admiterea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat, anul scolar 2009-2010” va fi distribuita gratuit tuturor absolventilor clasei a VIII-a si a fost publicata in format electronic pe site-ul www.ismb.edu.ro, a spus Banu.