Diplomele si gradatiile ISJ Constanta vor fi acordate doar pentru proiecte relevante

miu petrica.jpgSeful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Petrica Miu, nu mai vrea ca in scoli sa se deruleze o multitudine de programe educationale fara relevanta pentru elevi, dar pe baza carora profesorii sa pretinda ca au activitate sustinuta si bogata.

“Zeci de mii de diplome am semnat in ultima perioada, diplome acordate la gramada, fara temei. Nici pe vremea cand existau pionierii nu primeau toti diplome, ca acum. Iar profesorii vin la gradatii si toti contesta ca nu ar fi avut activitate”, a declarat inspectorul scolar general judetean.

Potrivit acestuia, gradatiile si diplomele care se vor acorda in acest an vor fi emise de ISJ Constanta cu numar de inregistrare, doar pentru proiectele relevante.

Petrica Miu a declarat ca, la intalnirea pe care a avut-o, miercuri, cu directorii scolilor din judet, le-a spus acestora, sub forma de gluma, ca multe dintre zecile de mii de diplome pe care le-a semnat “nu fac altceva decat sa taie padurile, cu toate ca ele au fost acordate pe programe ecologice si de pastrare a naturii”. Seful ISJ Constanta sustine, totodata, ca pe langa necesitatea implicarii dascalilor in sustinerea de proiecte relevante este bine ca acestia sa caute si “mici” surse de finantare.