Incepe editia a XIX-a a Zilelor Academice Aradene

univ vasile goldis.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad organizeaza, in perioada 8-10 mai, cea de-a XIX-a editie a “Zilelor Academice Aradene”.

Manifestarile incep vineri, in piata Revolutiei, cu un Te-Deum savarsit de un sobor de preoti avandu-l in frunte pe PS Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, urmat de ceremonialul depunerii de coroane de flori la statuia lui Vasile Goldis, patronul spiritual al UVVG.

In continuare, la Teatrul de Stat “Ioan Slavici” Arad va avea loc sedinta inaugurala a Zilelor Academice Aradene, prezidata de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG, in cadrul careia vor fi adresate mesaje de salut ale oficialitatilor locale si ale delegatiilor academice din tara si din strainatate. Cu acelasi prilej va avea loc lansarea unor lucrari stiintifice si a unor noi aparitii editoriale pe anul 2009 ale revistelor stiintifice editate sub egida UVVG. Tot vineri va avea loc festivitatea acordarii titlului de Doctor Honoris Causa al UVVG, presedintelui Universitatii Carleton din Canada, prof. univ. dr. Rosean Runte, dupa care va avea loc vernisajul mai multor expozitii.

Dupa amiaza, va incepe, la Arad si la Macea, sesiunea de comunicari stiintifice pe cele 19 sectiuni, lucrarile urmand sa continue si sambata. La sesiune participa peste 800 de autori din 34 de universitati romanesti si 14 universitati din strainatate, intre cei care vor prezenta comunicari stiintifice numarandu-se nu mai putin de 240 de studenti. Prima zi a manifestarilor se va incheia cu o masa rotunda cu tema “Cercetari cu aplicabilitate clinica privind boala Alzheimer”, organizata la Centrul pentru cercetarea si tratamentul bolii Alzheimer din comuna Socodor.

Tot sambata, in comuna Macea, situata la circa 25 de kilometri de municipiul Arad, se va desfasura si sesiunea de comunicari, pe 14 sectiuni a cercurilor stiintifice studentesti. Duminica, in ultima zi a manifestarilor se vor desfasura competitii sportive, precum si activitati culturale si distractive organizate pentru studenti.