Ministerul Educatiei sustine ca nu exista disfunctionalitati in acordarea salariilor

Nu exista disfunctionalitati in acordarea salariilor cadrelor didactice, acest lucru reiesind in urma verificarilor efectuate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si a discutiilor purtate cu Ministerul Finantelor Publice, precizeaza site-ul ministerului.

Informatiile puse in circulatie de Federatia Educatiei Nationale nu au acoperire in realitate, sustine MECI.

“Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii trateaza cu maxima responsabilitate interesele tuturor celor implicati in sistemul de invatamant, in vederea solutionarii cu promptitudine si in interesul acestora a problemelor cu care se pot confrunta”, afirma sursa citata.

Federatia Educatiei Nationale someaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii sa verifice modul in care se acorda salariile, dupa ce in mai multe judete au aparut intarzieri la plata, a afirmat, saptamana trecuta, Constantin Ciosu, secretar general al FEN. “Am primit din teritoriu semnale ca primarii nu vor sa dea banii pentru salariile profesorilor din cauza ca directiile financiare nu le dau dreptul sa transfere fonduri din trimestrul III in trimestrul II. Acest lucru s-a facut si in anii trecuti, nu intelegem de ce nu se poate realiza si acum”, a precizat liderul sindical.

FEN cere ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa prezinte situatia exacta a fondurilor pentru salarii de care dispun la ora actuala scolile si sa gaseasca solutiile pentru ca, personalul din invatamant sa nu aiba de suferit din cauza sicanelor politice de la nivel central si local.