Traian Basescu: “Situatia educatiei in Romania este dramatica”

basescu si ministrii.jpgPresedintele Traian Basescu a facut un apel, duminica, la ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, de ”a nu rata inca un an fara reforma in Educatie” pentru ca, in opinia sa, situatia educatiei in Romania este ”dramatica”.

”Doamna Andronescu, o mare rugaminte la dumneavoastra: sa nu facem inca un an fara reforma in Educatie, pentru ca situatia educatiei in Romania este dramatica din punct de vedere al calitatii”, a spus Basescu, in sedinta de Guvern.

El a precizat ca trebuie sa se revina la o programa scolara ”adecvata”, ”neincarcata” si, pe cat posibil, adaptata economiei romanesti. ”Nu vreau sa fac niciun fel de discutii polemice, dar am convingerea ca despre papadie si salata orice copil, daca intra pe Google, afla cum e cu papadia si salata. Vrea sa stie despre istoria antica, Herodot…intra pe Google. Hai sa revenim pe o programa adecvata, neincarcata si pe cat posibil adaptata economiei romanesti, pentru ca toate semnalele sunt ca nu mai avem mecanici auto, tinichigii auto pregatiti in scoli. Nu mai avem licee agricole. Nu mai sunt licee de alimentatie, sa facem ospatari. Noi facem filosofi si aia neincadrabili in campul muncii cu usurinta. (n.r.- Sa facem) si mecanici de locomotiva, poate revenim la liceele de cai ferate”, a subliniat Basescu. Seful statului a cerut ministrului Educatiei sa tina cont de precizarile si recomandarile Comisiei Prezidentiale in ceea ce priveste reformarea acestui domeniu.

”Poate ca marea reforma ne-a adus cu calitatea educatiei aici unde ne-a adus. Ma refer la reforma din ’98. Si pe cat posibil, v-as ruga sa tineti cont de principiile din legile, din proiectele de legi propuse de Comisia prezidentiala, pentru ca sunt intr-adevar bune. Ar reforma Educatia. Probabil mai trebuiesc ajustate”, a mai spus presedintele. El nu a ratat ocazia de a-i recomnada Ecaterinei Andronescu sa nu scoata sportul din programa scolara.

”Va spun prieteneste: nu scoateti sportul! Lasati sportul in scoli! Nu? A fost doar o barfa, inteleg, la televizor…nu-l scoateti”, a completat seful statului, zambind.