Premierul îi cere măsuri concrete ministrului Educației pentru combaterea neregulilor din școli

ponta_primplan1.jpgPremierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Educației, Remus Pricopie, să prezinte în termen de două săptămâni un set de măsuri concrete pentru combaterea neregulilor din școli.

“Domnule ministru Pricopie (…), dacă aveți nevoie și de resursele Corpului meu de control, vă ajut, vreau să avem o situație foarte clară apropo de ce se întâmplă anormal de zeci de ani în învățământul românesc, dar acum avem și puterea politică și dorința de a pune capăt. Vreau să terminați codurile de etică, vreau să stabilim foarte clar ce se întâmplă cu meditațiile, cu toate celelalte, cu fondul clasei. Vreau să avem niște reglementări foarte clare, pentru că abuzurile care sunt relevate nu știu dacă sunt simple excepții sau nu cumva constituie o regulă”, a afirmat prim-ministrul, în ședința de guvern.

Victor Ponta a insistat ca ministrul Pricopie să informeze în termen de două săptămâni Guvernul în legătură cu aceste teme. “O să vă rog pe dumneavoastră personal să ne informați în Guvern în două săptămâni de acum încolo ce măsuri concrete luăm pe această zonă”, a spus șeful Executivului. AGERPRES