DENT ESTET introduce in Romania programul de educatie dentara dedicat adolescentilor

taban_oana.jpgUn editorial de Dr. Oana TABAN, CEO si fondator al Grupului de clinici DENT ESTET

De peste 10 ani, din momentul in care am fondat Grupul de clinici DENT ESTET, am avut permanent in vedere informarea pacientilor si a prietenilor nostri asupra regulilor si solutiilor de mentinere a sanatatii dentare la copii. Mi s-a parut unul dintre cele mai importante obiective ale noastre. De ce? Pentru ca ne ingrijim de fapt de viitorul lor.

Foarte multi parinti isi doresc o dantura perfecta pentru copiii lor, deveniti deja adolescenti; ne arata reviste cu celebritati si ne intreaba ce trebuie facut pentru ca si copiii lor sa aiba o astfel de dantura cand vor creste. Adevarul este ca intr-adevar, o dantura frumoasa poate fi un atu important pentru o cariera frumoasa. Avem consultanti politici care discuta cu noi despre cum se poate imbunatati dantura unor politicieni, avem consultanti de PR care si-ar dori acelasi lucru pentru unele celebritati pentru care lucreaza. Desigur, astazi se poate repara aproape orice, dar daca aceste lucruri se fac din copilarie este mult mai simplu. Teatru, muzica, concursuri la TV , spectacole iata numai cateva dintre oportunitatile unui copil care zambeste frumos. Iar pentru un adult cu zambet de aur portile succesului se deschid mult mai usor: politica, teatru, film, management. In fiecare zi vedem la televizor sau in presa manageri de mari companii, directori de banci sau de multinationale, prezentatori, sportivi . Toti au o dantura perfecta! Si multi dintre ei au avut un zambet frumos si dinti sanatosi din copilarie: parintii, familia au avut grija de acest lucru, a facut parte din educatia copilului.
Iata de ce am lansat, incepand cu luna aprilie, un program dedicat copiilor numit “Sa crestem zambete sanatoase” dar si adolescentilor: “Traieste frumos, Zambeste frumos!”. Scopul acestui program este o mai buna educare si informare a copiilor si adolescentilor asupra importantei majore a profilaxiei dentare, respectiv regulile de igiena dentara si principiile unei alimentatii sanatoase.

Statisticile arata ca 50% din adolescentii nostri se confrunta cu probleme de sanatate dentara. Cauzele sunt multiple: alimentatie nesanatoasa, obiceiuri vicioase din copilarie, ignorarea problemelor dentare, frica de stomatolog – si deci evitarea prezentarii la medic pana la situatii de urgenta. Specialistii in medicina dentara din Romania, remarca lipsa aproape completa din cabinetul stomatologic a segmentului de varsta 14-18 ani, adolescentii ajungand la medic dupa aceasta varsta, de cele mai multe ori necesitand interventii ctomatologice complexe.

La DENT ESTET suntem preocupati de educarea si consilierea adolescentilor pentru asigurarea unei danturi armonioase, sanatoase si frumoase. Convingerea noastra este ca trebuie sa actionam din timp, deoarece, un zambet frumos si sanatos este unul din cele mai importante atuuri si un prim pas spre reusita, atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Conform unui studiu recent, 92% din persoanele chestionate afirma ca zambetul este un factor determinant in evolutia carierei.

Zambetul influenteaza profund modul in care percepem o persoana, in ceea ce priveste atractivitatea, starea de sanatate, si chiar si starea materiala. 64% dintre cei intervievati intr-un studiu Smarter Smile Survey cred ca oamenii care zambesc frumos sunt mai atragatori. 87% sunt de parere ca zambetul este foarte important pentru increderea in sine. De asemenea, 71% dintre respondenti considera ca un zambet frumos leaga prietenii mult mai usor.

Adolescentii reprezinta categoria de varsta cea mai preocupata de aspectul fizic, conform cercetarilor pshilogilor. La aceasta varsta, cea mai importanta problema o constituie malpozitiile dentare (dinti strambi, distantati sau inghesuiti). Aceste probleme, daca nu sunt corectate la timp, pot determina modificari ale fizionomiei, tulburari de vorbire si chiar digestive.

Corectarea trebuie realizata cat mai devreme – ideal este de la varsta de 12 ani – si se face cu ajutorul aparatelor dentare.

Ca alternativa la aparatele dentare clasice – fixe si mobile – DENT ESTET a introdus in Romania, in exclusivitate, un produs revolutionar, realizat in Germania – aparatul dentar “invizibil” Incognito. Acesta permite adolescentilor sa-si corecteze pozitia dintilor intr-un timp de doua ori mai scurt, beneficiind, in acelasi timp, de beneficiul extraordinar al unui aparat “invizibil”: aparatul este complet ascuns vederii. Realizat prin proiectare computerizata, aparatul este personalizat pentru fiecare pacient in parte, mulandu-se perfect pe spatele dintilor, fara a se vedea din exterior.

Dincolo de toate aceste detalii tehnice, cred ca cel mai important lucru este insa ca La DENT ESTET ne-am obisnuit sa cautam in permanenta alaturi de clientii nostri – prietenii nostri – cele mai bune solutii pentru sanatatea dentara a intregii familii. De foarte multe ori prietenii nostri ne cauta pentru sfaturi si indrumari , nu numai pentru medicatie sau interventii. De aceea crestem odata cu generatiile de copii si adolescenti, impreuna cu ei si cu zambetele lor minunate.