Elevii Liceului cu Program sportiv “Iolanda Balas – Soter” din Buzau au participat la o intalnire multilaterala in Germania

liceu_buzau_ger1.jpgIn cadrul pareteneriatului multilateral cu tema “O viata activa, o sansa pentru toti” in care este implicat Liceul cu Program sportiv “Iolanda Balas – Soter” din Buzau, a avut loc o intalnire de lucru in Germania, in perioada 5 – 10 iunie 2009. A fost o intalnire a profesorilor si elevilor si s-a pus accent pe activitati in care au fost implicati elevii.

Tinerii romani au fost gazduiti in familiile copiilor din Germania si timp de cinci zile au invatat foarte multe despre viata unei familii din aceasta tara. Ei au ramas cu impresii deosebite si amintiri frumoase despre oamenii care au incercat sa-i faca sa se simta ca acasa.

Copiii din toate tarile partenere au pregatit programe artistice prin care au reprezentat din punct de vedere cultural tarile din care provin. Elevii scolii noastre au interpretat cantece populare cunoscute din folclor si au dansat imbracati in costume traditionale dansuri din tara noastra care au starnit admiratia participantilor.

In cadrul acestei intalniri au mai fost organizate activitati in care elevii au prezentat jocuri sportive specifice tarii din care provin. Ei le-au explicat regulile celorlalti elevi din tarile partenere si le-au practicat impreuna.

Jocul de fotbal in care s-au infruntat echipa profesorilor si cea a elevilor a constituit un prilej de comunicare si de intelegere in plan sportiv intre toti participantii. O excursie in imprejurimile oraselului german, Herzhausen, localitatea in care se afla scoala partenera a favorizat intalnirea atat a profesorilor cat si a elevilor intr-un cadru comun de cooperare.

Intalnirea din Germania contribuie prin consolidarea unor relatii de prietenie la realizarea unui parteneriat european care va fi mentinut si dupa data de finalizare a proiectului.