Studentii galateni mai au o sansa pentru a studia gratuit in strainatate

univ dunarea de jos.jpgUniversitatea ,,Dunarea de Jos” din Galati organizeaza a doua sesiune de selectie pentru mobilitati ERASMUS in anul universitar 2009-2010, pentru ocuparea lunilor-student ramase de la selectia din 14 aprilie 2009. Inscrierea studentilor se desfasoara, in perioada 29 iunie-8 iulie a.c., la Biroul ERASMUS al Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, str. Domneasca nr. 47, parter, cam. 93.

Pentru a veni in sprijinul studentilor care intentioneaza sa participe la selectie, in zilele de miercuri, 1 iulie 2009, si marti, 7 iulie 2009, incepand cu ora 14.00, in sala D01 (corp D, Facultatea de Mecanica, str. Domneasca nr. 111) vor avea loc sedinte de informare pentru toti candidatii care doresc informatii si sfaturi utile privind mobilitatea ERASMUS.

Testul de limba straina va avea loc in data de 9 iulie Acesta este obligatoriu si eliminatoriu si va fi apreciat cu admis sau respins. Selectia propriu-zisa va avea loc in data de 14 iulie a.c., iar afisarea rezultatelor finale, in data de 16 iulie a.c.

Pentru obtinerea de mobilitati ERASMUS se pot inscrie studenti care au absolvit deja un an de studiu la licenta, au cetatenie romana, nu au beneficiat de un alt stagiu ERASMUS, au rezultate academice bune in anul universitar anterior.

Bursele ERASMUS pentru anul universitar 2009-2010 sunt in peste 140 de institutii de invatamant superior din 13 state europene (Franta – 45, Portugalia – 27, Italia – 25, Spania – 11, Grecia – 10, Germania – 7, Belgia – 6, Olanda – 3, Turcia – 3, Ungaria, Slovenia, Danemarca, Bulgaria), in domenii multiple ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimica, inginerie mecanica, mediu, stiinta materialelor, drept, inginerie electrica, litere, geografie, medicina, stiintele comunicarii, fizica, stiinte umaniste, informatica, stiinta calculatoarelor, automatizari etc.

Pentru anul universitar 2009-2010, grantul minim lunar, stabilit de A.N.P.C.D.E.F.P. (Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale) Bucuresti, este de 300 Euro. In conformitate cu Conditiile generale privind mobilitatea studentilor, grantul ERASMUS nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor ocazionate de sederea in strainatate.