Cercetătorii de la Universitatea Politehnica din București au obținut mai multe medalii de aur la Salonul INNOVA de la Bruxelles

univ_politehnica_bucCercetătorii din cadrul Universității Politehnica din București au obținut șase medalii de aur și mai multe premii și diplome pentru invențiile prezentate la cea de a 65-a ediție a Salonului Internațional ”INNOVA 2016” de la Bruxelles, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției de învățământ superior.

Cercetătorii UPB au obținut premii din partea Belgiei, Republicii Moldova, Croației, Poloniei, Rusiei, Bosniei și Herțegovina, Taiwan și Thailanda, precizează sursa citată.

Distincțiile au fost primite pentru mai multe echipamente de prelucrare, pentru un sistem de obținere a ghidajelor chirurgicale personalizate, pentru un sistem magnetic util în diagnoza și tratamentul cancerelor, pentru o instalație de sinteză a nanomaterialelor din carbon, dar și pentru o proteză totală de cot.

Invenția ”Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei” este destinată înlocuirii totale a articulației de cot uman ca urmare a afectării acesteia de traumatisme sau în patologia cu interesare osoasă sau articulară care îmbunătățește procesul de osteo-integrare, prin creșterea forțelor de aplicare la interfața os-endoproteză și creșterea stabilității primare și finale.

Dispozitivul medical inovativ dispune de o serie de avantaje pentru pacient — fiabilitatea ridicată; gradul mai mare de reziliență la efort; amplitudine, diversitate a mișcărilor ce pot fi realizate ulterior, precum și reinserție socială rapidă, datorită scurtării perioadei de recuperare.

Acest proiect de cercetare-dezvoltare și inovare științifică în domeniul medical este rezultatul parteneriatului academic dintre Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila” și Universitatea Politehnică București. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *