MECI are in vedere admiterea la liceu pe baza testelor de evaluare

teza unica.jpgMinisterul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) are in vedere pentru admiterea in liceu sustinerea, in fiecare an al gimnaziului, de teste de evaluare a cunostintelor de tip international, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, pentru cei care in prezent au intrat in clasa a VIII-a si au sustinut tezele cu subiect unic se va pastra la admitere ponderea de 25 la suta a tezelor, 50% a mediei din gimnaziu si 25% a testelor de tip international.

Ministrul Educatiei a spus ca are in vedere sustinerea de teste de evaluare de tip international intrucat Romania a fost criticata pentru rezultatele la aceste teste. Potrivit ministrului, pentru cei care sunt in clasele V-VII, la admitere, vor conta notele de la testele de evaluare care se vor da anual si media din clasele de gimnaziu. Propunerile MECI, dupa cum sustine Andronescu, vor fi supuse dezbaterii publice urmand a se lua in considerare si ideile venite din partea societatii civile si a sindicalistilor din invatamant.