Ministrul Educatiei participa la Conferinta mondiala pentru invatamantul superior

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, participa in perioada 5-8 iulie 2009, la Paris, la Conferinta mondiala pentru invatamant superior UNESCO, evenimentul, organizat o data la opt ani, care reuneste delegatii nationale din toate statele membre UNESCO.

Potrivit unui comunicat de presa al MECI remis luni, lucrarile conferintei mondiale se vor axa pe doua teme principale: provocarile la care sunt supuse sistemele de invatamant superior ca urmare a schimbarilor majore care au loc la nivel global, respectiv angajamentul si responsabilitatile care revin invatamantului superior aflat in serviciul societatii. Totodata, agenda reuniunii cuprinde activitati in plen, ateliere de lucru, prezentari de bune practici, precum si masa rotunda cu tema Construirea Excelentei in Africa.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va prezenta in plen, mesajul comunitatii academice din zona Europei si Americii de Nord, mesaj agreat cu ocazia conferintei regionale de la Bucuresti (21-24 mai 2009). Cu acest prilej, ministru va avea o serie de discutii bilaterale cu alti ministri ai educatiei, prezenti la reuniune.

In data de 9 iulie, delegatia Romaniei condusa de Ecaterina Andronescu va participa si la evenimentul organizat de UNESCO si Microsoft, Education Leaders Forum, unde va avea o interventie legata de experienta romaneasca in domeniul tehnologiei informatiei utilizate in educatie. Conform uzantei, in pregatirea conferintei mondiale, au fost organizate o serie de conferinte regionale, respectiv la Cartagena (Columbia, 4-6 iunie 2008), Macao (China, 25-26 septembrie 2008), India (25-26 februarie 2009), Senegal (10-13 noiembrie 2008), Doha (Qatar, decembrie 2008), Bucuresti (21-24 mai 2009) si Cairo (31 mai- 2 iunie 2009).