Posturile de profesori de sport sunt cele mai “vanate” la titularizarea din judetul Salaj

isj salaj.jpgCea mai mare concurenta la examenul de titularizare din Salaj se inregistreaza pentru posturile de profesor de educatie fizica si sport, unde se “lupta” peste 10 persoane pe un loc.

“Pentru cele cinci locuri vacante la Educatie fizica si sport, lupta se da intre 54 de candidati. Insa si posturile de educatori si invatatori sunt la mare cautare. Pentru cele 20 de posturi de invatatori cu predare in limba romana s-au depus 125 de dosare iar pentru cele 25 de educatori, alte 92 de dosare. Si pentru cele trei locuri pentru profesor de religie ortodoxa au aplicat 40 de candidati, pentru cinci posturi de consiliere psihopedagogica – 27, iar pentru psihopedagogie, tot pentru cinci locuri, si-au depus dosarele 38 de candidati” – a declarat marti Viorel Lung, inspectorul de resurse umane al Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Salaj.

In total, circa 900 de candidati s-au inscris anul acesta la examenul de titularizare din data de 15 iulie pentru ocuparea posturilor vacante in unitatile de invatamant din judetul Salaj. Potrivit reprezentantilor ISJ Salaj, in acest an au fost scoase la concurs peste 800 de posturi, dintre care 229 sunt titularizabile.

Centrul de concurs pentru titularizare este Colegiul National “Silvania” Zalau, subiectele urmand a fi realizate numai in dimineata zilei de 15 iulie, data sustinerii examenului de titularizare. Tot la Colegiul National “Silvania” Zalau se vor da si probele orale, in data de 13 iulie, la disciplinele Limba si literatura romana, respectiv, Limba maghiara. In aceeasi zi, se vor da si probele practice pentru maistri instructori, pentru predare la palate si cluburi, dar si la informatica si arte. Rezultatele finale vor fi afisate in 21 iulie. In perioada 22-29 iulie are loc repartizarea candidatilor admisi la concurs iar in 31 iulie ISJ Salaj va comunica deciziile de repartizare pe post.