Inspectorul general şcolar al judeţului Arad şi-a înaintat demisia

aldescu_mirela.jpgInspectorul General al Judeţului Arad, prof. Mirela Aldescu, şi-a anunţat oficial demisia din această funcţie, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri.

“Sunt om cu anumite principii şi cu demnitate, iar în contextul recentelor schimbări politice am simţit că nu mai puteam să îmi pun în practică propriile principii de viaţă şi nu mai puteam să îmi îndeplinesc cum trebuie îndatoririle de inspector şcolar general al judeţului. Motiv pentru care am considerat că este mai bine pentru mine să plec, să demisionez din acastă funcţie”, a declarat prof Mirela Aldescu.

Aceasta a susţinut că nu au fost făcute niciun fel de presiuni politice sau de altă natură asupra sa, iar colegii ei din Inspectorat au insistat ca ea să nu îşi dea demisia. “Nu s-au exercitat asupra mea niciun fel de presiuni, nici politice şi nici de altă natură, ci dimpotrivă, colegii au încercat să mă convingă să rămân. Am analizat situaţia şi am considerat că atâta timp cât nu mai pot să îmi respect principiile şi valorile în ceea ce priveşte actualul sistem de învăţământ preuniversitar, nu mai pot continua şi drept urmare am luat decizia de a demisiona din funcţie”, a precizat Mirela Aldescu.

Conform legislaţiei în vigoare, aceasta este obligată să rămână în funcţie şi să îşi exercite atribuţiile de serviciu, inclusiv organizarea examenului de admitere şi a examenului de bacalaureat, până când Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va numi un înlocuitor, dar nu mai mult de 30 de zile. “După ce voi fi eliberată din funcţie, doresc să mă întorc la catedră, la Colegiul Naţional Vasile Goldiş din Arad, acolo unde de altfel am predat matematica anterior trecerii la ISJ”.

Prof Mirela Aldescu lucrează în cadrul ISJ Arad din anul 2005, mai întâi ca inspector de management. Din luna mai a anului 2009 a fost numită inspector şcolar general adjunct, pentru ca în luna octombrie a aceluiaşi an să fie avansată în funcţia de inspector şcolar general.
De menţionat că postul de inspector şcolar general al judeţului este blocat în prezent, titularul postului fiind actualul deputat (PDL) Marius Gondor. AGERPRES