Municipiul Roman va avea Institut Teologic, de la toamna

preoti.jpgMunicipiul Roman va intra, de la toamna, in randul oraselor universitare.
Deocamdata este vorba despre o singura institutie de invatamant superior – Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan, care va scoli viitorii specialisti in Teologie romano-catolica pastorala, cursuri de zi.

Confirmarea infiintarii acestei facultati a venit saptamana trecuta, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern 749/2009, care cuprinde “Nomenclatorul domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor/programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea”.

Institutul Teologic romascan se regaseste in Anexa 3 a respectivei hotarari de guvern, fiind nominalizat ca unitate de invatamant superior particular care a obtinut autorizarea provizorie de functionare – cu dreptul implicit de a organiza sesiune de admitere. Absolventii Institutului Teologic vor obtine 240 de credite transferabile prin sistemul european de recunoastere si echivalare a diplomelor din reteaua de institutii de invatamant superior.