Incidente la examenul de titularizare din Caras Severin

isj.jpgUn numar de 75 de candidati la examenul de titularizare in invatamant din acest an au solicitat, in judetul Caras-Severin, retragerea din concurs din motive medicale sau personale. La examenul de titularizare s-au prezentat 1.070 de candidati din cei 1.241 inscrisi. Doi candidati au fost eliminati din examen – unul pentru ca a fost prins copiind la materia electrotehnica-electromecanica, iar celalalt deoarece nu avea actul de identitate la el.

Absolventii unor facultati neacreditate din cadrul Universitatii “Spiru Haret” au fost lasati sa dea examenul, dar ei nu vor putea obtine titularizarea decat dupa ce vor fi efectuate verificari si se va constata ca diplomele pe care le detin sunt valabile.

“Doar atunci se va stabili daca vor putea intra in etapa de repartizare computerizata pentru un loc de titular in invatamant”, a explicat, joi, Nicolae Grindeanu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Caras-Severin.

Cele mai mari emotii au avut absolventii promotiei 2009 ai universitatii, carora institutia de invatamant superior le-a eliberat doar o adeverinta. Ei au dat o declaratie pe proprie raspundere conform careia au absolvit o forma de invatamant acreditata. Tot in timpul examenului, unei profesoare din comisia de elaborare a subiectelor i s-a facut rau si a fost transportata de urgenta la spital. Repartizarea pe cele 152 de locuri titularizabile din Caras-Severin va avea loc in zilele de 22 si 23 iulie