“G Data vine in sprijinul institutiilor guvernamentale si de invatamant cu gama de solutii G Data Corporate Security Solutions”

lemnaru_ionut.jpgAfirma Ionut Alexandru-Lemnaru, director general al companiei IT Sistem Services, in cadrul unui interviu acordat Portalului National de Administratie Publica.

Acesta detaliaza gama de servicii si echipamente pe care le pune la dispozitia institutiilor interesate de optimizarea sistemului informatic, avatntajele folosirii acestor solutii, precum si proiectele companiei aflate in curs de dezvoltare.

– Domnule Director, compania IT Sistem Services activeaza in domeniul externalizarii serviciilor de administrare a infrastructurilor IT, mentenenta si administrarea retelelor. Spuneti-ne care este grupul tinta catre care va indreptati serviciile si solutiile.

– Ne adresam companiilor mici si mijlocii in care existenta unui departament IT nu este justificata sau eficienta si care prin externalizarea serviciului isi optimizeaza cheltuielile si in acelasi timp sunt asigurati de o mai buna acoperire a serviciilor de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in cele mai bune conditii privind buna functionare si siguranta sistemului informatic.

– Ce fel de servicii oferiti clientilor dumneavoastra si care sunt principalele domenii de activitate in cadrul carora compania implementeaza solutii?

– Oferim intreaga gama de servicii care sa asigure buna functionare a infrastructurii IT, precum si a echipamentelor periferice existente in cadrul companiilor. Nu ne adresam doar anumitor domenii de activitate. Aria de acoperire a serviciilor pe care IT Sistem Services le ofera este destul de vasta in asa fel incat incercam sa oferim servicii personalizate in functie de cerintele si necesitatile companiilor indiferent de domeniul in care activeaza. In domeniul IT multe tehnologii sunt compatibile indiferent de structura si domeniul de activitate, ca exemplu putem da solutiile antivirus.

– Spuneti-ne cateva cuvinte despre solutiile G Data dedicate institutiilor guvernamentale si de invatamant.

– G Data vine in sprijinul institutiilor guvernamentale si de invatamant cu gama de solutii G Data Corporate Security Solutions, din care fac parte solutiile: G Data AntiVirus Business si Enterprise, G Data ClientSecurity Business si Enterprise si G Data MailSecurity. Avantajele solutiilor distribuite de noi sunt detectia optima constanta datorata celor doua motoare de scanare si cea mai rapida reactie la virusi noi. Datorita tehnologiei fingerprinting nu afecteaza performantele PC-ului si detine cele mai noi metode pentru detectia virusilor necunoscuti. Managementul centralizat ofera posibilitatea instalarii, cautarii virusilor in retea, update-urilor si configurarii, dar si administrarea remote a tuturor PC-urilor si prin interfata web. Protectia poate fi invizibila pentru utilizatorii din retea, asigura functionare completa offline si pot fi integrate pe clienti cu sistem de operare Linux. Majoritatea solutiilor au inclus Firewall, Antispam si toate beneficiaza de suport Premium. Cat priveste costul, avem pachete cu preturi speciale pentru institutiile de invatamant, iar costurile per licenta cu care ne adresam institutiilor statului nu sunt conditionate de numarul de licente achizitionate.

– Care sunt cele mai importante proiecte implementate de compania pe care o reprezentati?

– Datorita timpului scurt de la lansarea in Romania, nu putem vorbi despre proiecte importante. Suntem in discutii, unele avansate, cu cateva institutii importante, dar despre asta vom putea vorbi la timpul potrivit.

– Ce fel de solutii de securitate ofera G Data potentialilor si actualilor sai clienti?

– Practic, G Data acopera intreaga necesitate a pietei, indiferent daca vorbim despre utilizatorii casnici, companii mici si mijlocii sau despre institutii de stat sau companii multinationale. Pentru utilizatorii casnici si companiile mici care au doar cateva statii de lucru G Data a adus pe piata din Romania, prin exclusivitatea oferita IT Sistem Services, solutiile AntiVirus, InternetSecurity si TotalCare pentru unul, 3 utilizatori sau multilicense, fara sa-i neglijeze pe utilizatorii de notebook sau netbook, care beneficiaza de solutii customizate. Solutiile adresate companiilor sunt solutii complexe care pot asigura administrarea catorva mii de statii de lucru prin sistemul de management centralizat. Tehnologiile implementate de produsele G Data sunt printre cele mai moderne si au asigurat in ultimii 5 ani suprematia in cadrul testelor comparative efectuate in Europa de cele mai cunoscute publicatii de profil, G Data fiind de cele mai multe ori castigatorul acestora, avand de regula cea mai buna rata de detectie a programelor malware.

– Ce planuri are compania IT Sistem Services pentru perioada de timp imediat urmatoare. Aveti proiecte aflate in curs de desfasurare?

– Prioritar pentru noi este sa facem cat mai vizibil brandul G Data in Romania, un brand nou, intrat pe piata in urma cu doar cateva saptamani. In acest sens vom intreprinde, cu sprijinul partenerilor din Germania, unele actiuni prin care sa demonstram ca experienta de peste 20 de ani in dezvoltarea de software antivirus merita atentia publicului din Romania.