Rectorii vor un act normativ pentru “intrarea in legalitate”

andronescu rosu.jpgUn numar de 25 de rectori au solicitat, printr-o scrisoare, ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu sa promoveze un act normativ pentru ca toate universitatile, indiferent de forma de proprietate, din sistemul national al invatamantului superior din Romania, “sa intre in legalitate”.

Astfel, actul normativ ar trebui sa prevada ca, pentru anul universitar 2009 – 2010, sa fie inmatriculati studenti numai la programele de licenta cuprinse in Hotararea de Guvern nr. 749/24.06.2009 (universitatile acreditate, autorizate si recunoscute).

Totodata, rectorii cer ca in anul universitar 2010 – 2011 sa fie inmatriculati studenti numai la programele de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, care s-au supus evaluarii externe in ultimii cinci ani, in conformitate cu dispozitiile art. 33(3) din OUG nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, modificat prin Legea nr. 87/2006. “Prin aplicarea solicitarilor noastre se vor asigura premisele desfasurarii unui invatamant superior de calitate in Romania”, sustin rectorii.

Printre semnatari se numara rectorul ASE prof. univ. dr. Ion Gh. Rosca, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara prof. univ. dr. Ioan Talpos, rectorul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie ‘I.L.Caragiale’ Bucuresti prof. univ. dr. Gheorghe Colceag, rectorul Iosif R. Urs de la Universitatea ‘Titu Maiorescu’ din Bucuresti, rectorul Corina Dumitrescu de la Universitatea Crestina ‘Dimitrie Cantemir’ din Bucuresti, rectorul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti prof. univ. dr. Johan Neuner, rectorul Constantin Oprean de la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, rectorul Vlad Ulmanu de la Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti, prof. univ. dr. Ion Giurma de la Universitatea Tehnica ‘Gheorghe Asachi’ din Iasi, prof. univ. dr. ing. Dan Calin Peter de la Universitatea de Nord din Baia Mare, prof. dr. Constantin Ciuce de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, comandant (rector) Alexandru Rizescu de la Academia Fortelor Terestre ‘Nicolae Balcescu”, prof. univ. dr. Stefan Scafa Udriste de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism ‘Ion Mincu’ Bucuresti, comandant (rector) Teodor Frunzeti de la Universitatea Nationala de Aparare ‘Carol Davila’.