Mircea Miclea si Ecaterina Andronescu isi mentin opiniile divergente

Presedintele Comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, a declarat, in urma intalnirii pe care a avut-o vineri, 21 august 2009, la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), cu ministrul Ecaterina Andronescu, ca in continuare exista opinii divergente privind proiectul pachetului de legi pentru Educatie.

“Doamna ministru si-a notat argumentele pe care le-am adus. Vom vedea in ce masura se vor regasi in textul dumneaei – pentru ca dansa, repet, nu accepta textele noastre, ci asimileaza in textele sale solutiile noastre”, a precizat Miclea.

El a declarat ca au existat multe momente de polemica, printre problemele in care cei doi au pozitii diferite numarandu-se managementul universitatilor. In acest caz, Miclea doreste ca universitatea sa fie obligatoriu manageriala. “Am avut discutii in contradictoriu si in legatura cu varsta de pensionare. Noi consideram ca in momentul in care ai implinit varsta de pensionare, trebuie automat sa nu mai ai niciun fel de functie de conducere si, automat, sa ii lasi pe altii sa vina sa conduca si ei. Alte divergente au fost legate de faptul ca noi consideram, in continuare, ca finantarea trebuie facuta pe costuri, ci nu pe student si ca nu poti avea functii universitare daca ai si o pozitie publica”, a mai spus Miclea.

In ceea ce priveste vizita neasteptata a premierului Emil Boc la Ministerul Educatiei, chiar in timpul discutiilor pe care fostul si actualul ministru al Educatiei le aveau, Miclea a precizat ca aceasta a fost total surprinzatoare. “Ma delimitez de orice fel de angajament politic, nu sunt aici pentru nimeni. Eu am spus doamnei ministru ca daca mai vrea sa discutam, sa ne auda argumentele, eu sunt dispus oricand, azi, maine, poimaine. Poate ca saptamana viitoare, pe marti, vom avea un text final”, a conchis presedintele Comisiei prezidentiale.