ISJ preocupat de conditiile in care va incepe scoala in Bucuresti

florescu_mihaela.jpgScoala trebuie sa inceapa in conditii bune in Bucuresti, a afirmat inspectorul scolar general, Mihaela Florescu, la Sedinta Colegiului Prefectural al Capitalei din 26 august 2009.

“In ceea ce priveste problemele pe care le avem, este o provocare pentru absolut toata lumea programul de reabilitare… exista proiecte pentru constructia de noi gradinite, de extinderi de gradinite”, a spus Florescu.

Aceasta considera ca reabilitarea scolilor prin programul BEI va implica disconfort pentru parinti si elevi, dar si-a exprimat convingerea ca acestia vor intelege ca astfel vor avea scoli reabilitate, moderne. Inspectorul scolar general a precizat ca in Bucuresti functioneaza 16.843 de norme didactice pe care sunt angajati 11.226 de titulari, precum si profesori suplinitori, la cumul si necalificati.

Mihaela Florescu a spus ca 673 de norme didactice privind profesori titulari au fost ocupate pe 15 iulie, prin titularizare, ca in urma detasarii la cerere 88 de cadre didactice titulare au ocupat posturi. Potrivit inspectorului scolar general exista 2.017 posturi de suplinitori calificati. Referitor la planul de scolarizare, Florescu a informat ca pentru invatamantul prescolar s-au realizat 1.505 grupe. Ea a mentionat ca 38.000 de copii sunt inscrisi in prezent in invatamantul prescolar.

De asemenea, inspectorul scolar general a anuntat ca in Capitala la invatamantul primar s-au realizat 2.349 de clase, iar la invatamantul general 2.333 de clase. “Pana in prezent au fost receptionate 117.942 de manuale, reprezentand 243 de titluri din numarul total de 434.006 manuale comandate la editurile care au asteptat conditiile prevazute de Ordinul 3772/2009 al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii”, a declarat Mihaela Florescu.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a coordonat, miercuri, sedinta Colegiului Prefectural, care a avut pe ordinea de zi analiza stadiului de realizare al masurilor stabilite la nivelul municipiului Bucuresti privind deschiderea in bune conditii a anului scolar 2009-2010, invatamant preuniversitar, precum si actiuni de control desfasurate vara aceasta si finalitatea acestora la nivelul serviciilor publice deconcentrate si autoritatilor publice locale.