Primaria Ramnicu Valcea se ocupa de siguranta elevilor si prescolarilor

gutau__mircia.jpgPrimarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a anuntat, joi, la o intalnire cu conducatorii centrelor bugetare din invatamantul preuniversitar local, ca montarea celor 300 de camere video de supravegherere va incepe prioritar cu unitatile scolare.

“In cadrul proiectului ‘Extindere si modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia sigurantei publice si prevenirea criminalitatii la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea’ – proiect cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana cu finantare externa in procent de 98% – se vor instala aproape 300 de camere video in municipiu. Acestea vor fi montate cu precadere in zona scolilor generale, a liceelor, a internatelor pentru elevi”, a declarat Mircia Gutau.

Edilul a adaugat ca pe durata anului scolar 2009 – 2010, Politia Comunitara va asigura ordinea publica la peste 30 de unitati scolare si prescolare, iar in plus cele doua echipaje mobile ce vor patrula permanent in zonele Nord si Ostroveni vor putea interveni imediat de fiecare data cand va aparea o problema de siguranta publica. Acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic, sistemele proprii de alarma sau de supraveghere video ale unitatilor de invatamant vor fi conectate la dispeceratul operat de Politia Comunitara, pentru o cat mai rapida interventie in caz de necesitate. De asemenea, s-a solicitat Politiei Comunitare reluarea colaborarii din anii precedenti privind alocarea de politisti comunitari la scolile sau gradinitele unde se mai intampina probleme de siguranta.

Intalnirea dintre Mircia Gutau si conducatorii scolilor valcene s-a desfasurat joi, la sediul Primariei din Ramnicu Valcea, si a avut ca tema discutarea unor aspecte privind nevoile unitatilor scolare si prescolare din Ramnic ce tin de domeniul asigurarii ordinii, linistii publice si securitatii elevilor si prescolarilor. Pe langa discutiile pe acest subiect, intalnirea i-a prilejuit primarului Mircia Gutau si un contact direct cu cele mai recente probleme ale invatamantului preuniversitar ramnicean, edilul prezentand directorilor invitati la primarie si principalele investitii care sunt in derulare sau in curs de demarare in acest domeniu. AGERPRES