Număr aproape dublu de copii faţă de locurile prevăzute înscrişi la clasa pregătitoare la unele şcoli prahovene

clasa pregatitoare.jpgAproximativ 6.400 de copii au fost înscrişi la clasa pregătitoare în judeţul Prahova, în prima etapă, la unele unităţi şcolare numărul celor înscrişi fiind aproape dublu faţă de locurile prevăzute.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, a declarat, marţi, că la nivelul judeţului s-au înscris, în prima etapă, peste 6.300 de copii la clasa pregătitoare, cele mai căutate fiind şcolile “Sfânta Vineri”, “Sfântul Vasile” şi ‘Nicolae Simache’ din Ploieşti, unde numărul de înscrişi este aproape dublu faţă de cel al locurilor, la polul opus situându-se unităţi de învăţământ din mediul rural.

Astfel, la şcolile “Sfânta Vineri” şi “Sfântul Vasile”, unde au fost prevăzute câte o sută de locuri pentru clasa pregătitoare (patru clase), au fost înscrişi 167 şi respectiv 165 de copii. De asemenea, la Şcoala “Nicolae Simache” s-au înscris 117 copii pe 75 de locuri. Aurel Graur a precizat că, dacă se dovedeşte că toţi aceştia sunt din circumscripţia şcolilor va fi nevoie de suplimentarea locurilor.

Pe de altă parte, în unele localităţi din mediul rural sunt probleme în formarea claselor, în condiţiile în care la Jugureni, de exemplu, au fost depuse doar două dosare de înscriere, în întreaga comună mai existând doar câteva zeci de copii care sunt înscrişi la şcoala generală.

De asemenea, la Talea au fost înscrişi opt copii pentru clasa pregătitoare.
La nivelul judeţului Prahova sunt amenajate 302 clase pregătitoare, numărul de locuri disponibile fiind de 7.710.

Începând cu data de 1 aprilie a fost pus în funcţiune la sediul IŞJ Prahova telefonul TelVerde cu numărul 0800816244 unde părinţii şi toţi cei interesaţi pot solicita informaţii legate de înscrierea copiilor în învăţământul primar. AGERPRES