Opiniile sindicalistilor privind calendarul bacalaureatului sunt impartite

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar au opinii diferite in ceea ce priveste modificarea calendarului examenului de bacalaureat, anuntata marti de premierul Emil Boc, ministru interimar al Educatiei.

“Dl. Boc vrea sa modifice tot, vrand sa arate ca face tot. Ma indoiesc ca pana acum stia de educatie, a vorbit probabil cu un vreun consilier de la Cotroceni. Masurile luate nu inseamna ca sunt si benefice”, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Federatiei “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu.

El considera ca ar fi fost benefic ca premierul sa discute si cu partenerii sociali inainte de a lua o decizie. “Cei care isi asuma raspunderea ar trebui sa dea socoteala la final”, a afirmat liderul Federatiei “Spiru Haret”, acuzand faptul ca guvernul nu a publicat pe site-ul sau varianta finala a legii educatiei. La randul sau, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, l-a acuzat pe premier ca nu s-a consultat cu nimeni.


“Nu stiu cu cine s-a consultat si care este baza acestei decizii. Parintii si elevii sunt suparati ca au fost prea tarziu anuntati cu privire la schimbarea modului de sustinere a bacalaureatului”, a sustinut Ciosu. Pe de alta parte, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, considera ca masura luata de premierul Emil Boc este una buna.


“Nu era bine ca prima evaluare sa fie facuta in 4 ianuarie, imediat dupa sarbatori. Masura este buna, sa speram ca nu va veni alt ministru al Educatiei care sa o modifice din nou”, a afirmat Pop. AGERPRES