ANOSR nu accepta ordinul ministrului Andronescu privind masteratele

anosr.jpgAlianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania sustine ca fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, inainte de a pleca din fruntea ministerului, a semnat un ordin care prevede infiintarea de programe de studii universitare de masterat fara avizul Agentiei Romane de Asigurarea a Calitatii in Invatamantul superior.

Studentii de la ANOSR solicita ministrului interimar al Educatiei, Emil Boc, intr-un comunicat de presa remis, vineri, AGEPRES, revocarea acestui ordin.

“Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania refuza cu vehementa acceptarea Ordinului 5356 din 29 septembrie 2009 dat de catre MECI, care prevede infiintarea de programe de studii universitare de masterat… Se poate usor constata ca doamna Andronescu a infiintat, peste noapte, masterate fara avizul ARACIS. A fost nevoie doar de o solicitare a Universitatii, in baza deciziei Senatului, pentru ca ministrul Andronescu sa dea drumul la mastere pe banda rulanta”, sustin studentii.

Totodata, ANOSR atrage atentia ca prin acest ordin s-a acordat dreptul la programe de masterat in universitati unde ARACIS a dat calificativul “lipsa de incredere”, acesta fiind cel mai mic calificativ care se poate primi in urma unei evaluari. Potrivit reprezentantilor studentilor, unele universitati care se regasesc in respectivul ordin nu au trecut prin procesul de evaluare al ARACIS. AGERPRES