Corina Vinţan, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Lobby, salută proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării de gen

vintan_corina_noua_1.jpgÎncepând din octombrie 2012, parlamentari şi politiciene membri ai mai multor partide, reprezentanţi şi reprezentante ale instituţiilor cu competenţe în domeniu, ai ONG-urilor şi profesori universitari pun în discuţie necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în vigoare. În proiectul de modificare a actualei legi sunt prevăzute noutăţi legislative precum: mobbing-ul (hărţuirea psihologică), bugetarea de gen (integrarea criteriului de gen în elaborarea bugetelor publice), armonizarea vieţii profesionale cu cea de familie şi cota de gen (proporţia femeilor şi bărbaţilor care candidează la alegerile locale, generale şi pentru Parlamentul European nu poate fi mai mică de 40% pentru fiecare sex reprezentat).

La acţiunea de advocacy a participat şi Corina Vinţan, Vicepreşedinte Asociaţia Română de Lobby: “Susţin orice demers împotriva discriminării, considerând această lege o iniţiativă binevenită. Mi se pare just să apreciezi performanţele fiecăruia şi să acorzi prezumţia egalităţii de şanse”.

Până în prezent, mai multe personalităţi publice şi-au afirmat susţinerea pentru proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării: Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Mihaela Șandru, Sulfina Barbu, Diana Nahorniac. Proiectul de lege este iniţiat de un grup de experţi coordonaţi de Ana Birchall şi Gabriela Creţu, parlamentare USL.

Proiectul FEMINA ROMÂNIA are ca obiectiv principal consolidarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivelul societăţii civile pentru o mai bună promovare a femeilor pe piaţa muncii, conştientizarea drepturilor egale, depăşirea stereotipurilor culturale şi prezentarea unei imagini corecte şi nediscriminatorii a femeii în societate.

Proiectul “FEMINA – Formare pentru jurnalişti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Naţională şi Advocacy pentru afirmarea egalităţii de şanse şi de gen” este coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) şi Institutul Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri. Detalii despre proiect, pe www.feminaromania.ro. Persoana de contact: Irina Apostol: Telefon 0721.201.559 / irina.apostol@admediaconsult.