FSI “Spiru Haret” participa la greva generala

Liderul filialei Mures a Federatiei Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret”, Ioan Sacarea, a declarat, joi, ca organizatia sindicala va participa la greva generala programata pe 5 octombrie, care va coincide cu Ziua Mondiala a Educatiei.

“Daca parlamentarii isi iau zi libera in 15 septembrie, pentru a veni in fata elevilor si profesorilor cu discursuri sforaitoare despre cat de bine este finantat sistemul si cum mor de grija noastra, o sa ne luam si noi o zi libera, din cele zece obligatorii, in 5 octombrie. De Ziua Mondiala a Educatiei incercam sa protestam pentru ce inseamna o lege a educatiei masacrata si daramata de cei care nu se pricep la educatie”, a spus Sacarea.

Acesta a precizat ca primul semnal al nemultumirii celor din sistemul de educatie va fi dat in timpul festivitatii de incepere a scolii, intrucat in unele scoli la discursurile politicienilor elevii si profesorii intentioneaza sa intoarca spatele. Ioan Sacarea a subliniat ca al doilea semnal pentru clasa politica va fi dat in 5 octombrie, cand va avea loc si un mare miting de protest, inclusiv pe marginea legii salarizarii unice “a carui proiect se modifica zilnic fara ca partenerii sociali sa fie intrebati”. “Deci, vom avea o zi libera din cele zece. Vom vedea ce vom face cu celelalte noua zile libere ramase”, a conchis Sacarea.

Sindicalistii din sistemul bugetar vor organiza in data de 5 octombrie o greva generala de o zi, a declarat, joi, presedintele FSLI, Aurel Cornea. Totodata, in data de 15 septembrie, sindicalistii din sectorul bugetar vor picheta Palatul Parlamentului.