Cinci noi gradinite, inaugurate in sectorul 4 al Capitalei

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, si reprezentanti ai Administratiei Scolilor din sectorul 4 au facut, joi, receptia celor cinci cladiri in care vor functiona, de saptamana viitoare, tot atatea unitati de invatamant prescolar. Conform unui comunicat transmis AGERPRES de Primaria sectorului 4, ca si Gradinita nr. 192 – “Pisicile Aristocrate”, inaugurata odata cu deschiderea anului scolar 2009 – 2010, cele cinci gradinite au fost construite din temelii, pe parcursul ultimului an.

Noile spatii destinate invatamantului prescolar, realizate pe o suprafata de 10.402 de mp, sunt utilate cu mobilier modern si dispun de toate dotarile necesare desfasurarii procesului educational la standarde europene, gradinitele oferind 1.200 de noi locuri pentru copii.


De asemenea, potrivit comunicatului de presa, micutii beneficiaza de locuri de joaca echipate cu tobogane, leagane si casute, sali de educatie fizica, dotate cu suprafata anti-trauma, precum si de spatii special amenajate pentru desfasurarea activitatilor educationale in aer liber. Un pictor a “dat culoare” incaperilor, peretii salilor de curs si ai dormitoarelor fiind acum desenati cu personaje din povesti.

Cele 5 unitati de invatamant prescolar sunt: Gradinita nr. 263 – strada Stoian Militaru nr. 86-90, Gradinita nr. 199 – strada Emil Racovita nr. 23, Gradinita nr. 133 – strada Stanjeneilor nr. 3, Gradinita nr. 129 – strada Izvorul Crisului nr. 6 si Gradinita nr. 27 – strada Fagetului nr. 28. Valoarea totala a investitiilor pentru construirea, finisarea, dotarea cu mobilier si echipamente, cat si pentru amenajarea locurilor de joaca si a salilor de sport din cele sase gradinite este de peste 52 milioane de lei.


“Deficitul de locuri din invatamantul prescolar ne-a determinat sa urgentam lucrarile pentru construirea acestor gradinite. Nu ne vom opri aici. Deja am identificat alte locatii pentru demararea 2009-10-22 113 STIRI INTERNE, ISSN 1222-8702
lucrarilor de extindere si construire de noi corpuri si speram ca, la anul, sa finalizam cel putin inca sapte gradinite noi”, a spus primarul sectorului 4, potrivit comunicatului de presa. AGERPRES