Cadrele didactice ale Universitatii Danubius sunt implicate in gestionarea proiectelor cu finantare europeana

univ danubius.jpgDin nou Universitatea “Danubius” este gazda unui curs important “Manager Proiect-COD COR 241919 si Contractele FIDIC”, in perioada 5-8 noiembrie.

Cursul este organizat in cadrul Centrului de Cercetari privind Dinamica Socio-Economica in Dezvoltare Durabila (DiSEDD) a Universitații Danubius – care realizeaza studii multi- si trans-disciplinare coroborate in domeniile: Drept, Economie, Informatica, Comunicare si Relatii Internationale in contextul dezvoltarii durabile regionale si mondiale.

Cursul va fi sustinut de domnul Prof. univ. dr. Nicolae Postavaru – International Project Evaluator/Director Proiect – certificat nivel A-International Project Manager Association-IPMA / Membru SENET-Project Management (Asociatia Sud-Est Europeana-Pentru Project Management).

Cadrele didactice ale Universitatii Danubius inscrise la acest curs de perfectionare continua urmaresc: insusirea conceptelor, instrumentelor si tehnicilor utilizate in managementul proiectelor; insusirea proceselor specifice managementului proiectelor; dezvoltarea abilitatilor de manager proiect.

In urma evaluarii, cadrele didactice ale Universitatii Danubius care vor participa la acest curs vor primi un certificat de absolvire pentru ocupatia “Manager de proiect” COD COR 241919, dar si un supliment descriptiv in care sunt precizate competentele dobandite.

Certificatele sunt recunoscute de Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii iar ceea ce este si mai important este faptul ca poate fi trecuta in cartea de munca calificarea obtinuta in urma derularii, sustinerii si promovarii cursului datorita autorizarii cursului de catre CNFPA.

Tematica acestui curs vizeaza aspecte referitoare la initierea proiectului; planificarea proiectului; managementul achizitiilor; bugetarea costurilor unui proiect; managementul riscului; monitorizare si control; managementul calitatii si finalizarea proiectului.

Participantii la curs vor fi informati si asupra contractelor FIDIC sub aspectul tipurilor de contracte de lucrari, conditiilor contractuale generale speciale, clauzele contractelor FIDIC, intocmirea studiului de fezabilitate a documentatiei de avizare a lucrarilor si altele.