Salarii reduse cu 9,81% pentru profesorii din Tulcea

profesori_invatand.jpgSindicatul din Invatamantul Preuniversitar a inceput demersurile pe langa autoritatile tulcene pentru ca in decembrie salariile profesorilor sa fie diminuate in decembrie doar cu 9,81%.

Presedintele SIP, Mihai Roma, a declarat ca a trimis Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) o informare privind decizia Comisiei juridice a Consiliului Superior al Magistraturii privind reducerea cheltuielilor de personal cu 9,81 pentru luna noiembrie.

”Deoarece drepturile salariale aferente lunii noiembrie sunt deja in curs de acordare, am propus ca diminuarea de 9,81% sa se aplice pentru luna decembrie”, a afirmat presedintele SIP, Mihai Roma. Potrivit sursei, Comisia juridica a Consiliului Superior al Magistraturii a emis recent un punct de vedere potrivit caruia pentru luna noiembrie, procentul de 15,5% lunar, in medie, de reducere a cheltuielilor de personal, trebuie aplicat proportional cu perioada din luna in care legea se aplica si nu raportat la intreaga luna, astfel ca pentru noiembrie reducerea operata trebuie sa fie de 9,81%. Pana in prezent, conform SIP, la adresa transmisa ISJ nu s-a primit nici un raspuns.AGERPRES