Ministrul Educatiei se intalneste astazi cu sindicalistii

funeriudaniel.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, va avea marti o prima intalnire cu reprezentantii sindicatelor din invatamant in cadrul careia se va discuta despre modalitatile de reducere de la 1 septembrie 2010 a unui numar de 15.000 de posturi din invatamantul preuniversitar.

“Intalnirea de marti este prima de acest gen cu sindicatele. In cadrul intalnirii ministerul va propune sindicatelor variantele de reducere a celor aproximativ 15.000 de posturi. Va fi o discutie si nu o negociere”, a declarat luni consilierul ministrului Educatiei, Melania Vergu. Ea a admis ca in cazul in care sindicatele vor avea alte propuneri privind reducerile de personal ministerul va tine cont de acestea.

“Poate sindicatele au puncte de vedere mai bune si se va tine cont de acestea”, a explicat Vergu. Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a dat asigurari, miercuri, 30 decembrie, ca reducerile de posturi din sistemul de invatamant romanesc vor fi facute de la 1 septembrie 2010.

“Acest an scolar se va desfasura si se va incheia in aceleasi conditii in care a inceput. Masurile pe care le vom lua vor fi luate de la 1 septembrie 2010”, a spus Funeriu, intr-o declaratie de presa. Potrivit ministrului Educatiei, punctele esentiale ale acestor masuri vor avea in vedere interesul elevilor, astfel incat niciunul dintre ei sa nu sufere odata cu punerea in aplicare a ordonantei 114/2009. “Trebuie sa punem in aplicare aceasta ordonanta cu costuri sociale minime”, a spus Daniel Funeriu. El a anuntat ca pe 5 ianuarie a invitat la o discutie sindicatele din invatamant. Potrivit demnitarului, masurile care vor fi luate vor avea in vedere cifra de scolarizare.

“Vom conduce aceasta institutie intr-un mod riguros. Acum vedem cate posturi sunt ocupate. Analiza a fost facuta pe numar, dar cea pe care o vom face noi acum se refera la identificarea posturilor care sunt disponibile, care nu sunt ocupate”, a aratat Funeriu.
Acesta a spus ca la nivelul ministerului pe care il conduce exista o serie de variante de masuri. “Nu ne pripim in decizii. Acestea sunt decizii care sunt asumate si care nu vor mai fi anulate”, a precizat Daniel Funeriu. El a sustinut ca in urma discutiilor cu sindicatele, ministerul va prezenta punctul de vedere oficial. Ministrul Educatiei a mai spus ca toti liderii sindicali au confirmat prezenta la intalnirea din data de 5 ianuarie. AGERPRES